16. toukokuuta 2013

Pöytäkoristekokeiluja, yritys nro. 1!

Mun piti jo monta päivää sitten käydä kukkakaupassa ostamassa kukkia noihin vaaseihin ja kokeilla niitä pöytäkoristeita. Valitettavasti mä oon todella kiireinen ja tärkeä (laiska ja saamaton) ihminen, enkä ehtinyt (jaksanut) käydä kukkakaupassa kun vasta tänään.

En todellakaan muista minkä nimisiä kukkia mä ostin (toiset oli ehkä neilikoita?) mutta väliäkös tuolla.
Centerpieceistä (onks tää vaan pöytäkoriste suomeks?) tuli oikeesti ihan nättejä! Ehkä mä sittenkin voin tehdä ne itse, sen sijaan että maksan jollekin floristille siitä että se heittelee kukkia satunnaisesti vaaseihin...

You tell me, tuliks näistä mitään?

Tässä eilen ostamani isot vaasit. Sekä entuudestaan omistamani pyöreä maljakko.  Oikean puolimmaisessa  50 senttisessä vaasissa ideana upottaa kukat veteen ja laittaa kellukynttilä kukkien "päälle". Sehän menikin just niinku olin ajatellut....

Tässä lähikuva ylemmässä kuvassa näkyvästä vasemman puoleisesta 50  senttisestä vaasista. Koska yritys hukuttaa kukat, alkoi vaikuttaa aika epätoivoiselta, kokeilin tällaista ratkaisua, että vettä on vaan vaasin pohjalla.

Sama ruukku, eri tausta.

Lähikuva tuosta pyöreästä maljakosta. Tähän on tungettu eri kukkia kuin noihin vaaseihin, ei siis neilikoita, vaan jotain muita. Ai mitä? No en muista, alko vissiin A:alla niiden nimi. Seassa muutama valkoinen neilikan kukka. Maljakko on lähes täynnä vettä ja yks kellukynttilä. Ois voinu laittaa täyteen, ois varmaan ollu hienompi. Myös jos noi a:alla alkavien kukkien nuput ois olleet aukinaisia, ois voinut olla jokseenkin hienompi. Aukeekohan ne tuolla vedessä?

Sama systeemi sivusta päin.

IKEAn Mjöd tuoppeihin tehdyt neilikkasysteemit. Reunimmaisissa jotain parvekkeelta löytynyttä koristehiekkaa.Näissäkin tenkkapooksi muodoistui kukkien hukuttaminen. Kukkina vaaleanvihreät neilikat.

Sama viritelmä ylhäältä päin.

Ja vielä kolmas kuva samasta viritelmästä kolme astetta eri kulmasta.

Nooo, mielipiteitä?
Onko nää ihan kauheita vai voisko tästä kehkeytyä vielä jotain?

3 kommenttia:

  1. Kiitos näistä! Pokkana varastin kuvat omalle koneelle ja laitoin floristille viestiä että alkaa etsimään mulle piiiiitkiä neilikoita.

    Jos sä haluat upottaa kukat sinne pohjaan, sun pitää ankkuroida ne. Esmes rautalankaa varteen (pujotetaan sisään/varresta läpi) + lanka kieputetaan/kuumaliimataan kiveen + kivi hiekan sekaan piiloon.

    VastaaPoista
  2. mistä löysit nuo ensimmäisen kuvan maljakot?? minä haluaisin meidän häihin juurikin tuollaisiin upotettuja kukkia, mutta mistää ei löydy oikeankokoisia maljakoita ilman että joutuu itsensä maksamaan kipeäksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maljakot on ostettu Orimattilan Mega areenalta joskus vuosi sitten, niitä ei siellä kyllä enää ole, enkä ole samanmoisiin yhtä halpoihin törmännyt :(

      Poista

Sana on vapaa!