14. toukokuuta 2014

Aivan erilaiset häät.

Pari viimeistä kuukautta on kulunut pitkälti hääsuunnitelmien parissa, mutta ei kylläkään omien.
Ystävämme sanovat toisilleen tahdon tulevana lauantaina ja viime kuukaudet ovat täyttyneet heidän häidensä suunnittelulla ja toteutuksella.


Lupasin viime vuoden loppupuolella auttaa häiden järjestelyissa, taka-ajatuksena päästä lähietäisyydeltä näkemään mitä kaikkea omissa häissä pitää muistaa.
Meillä on ollut huippuhauskaa suunnitella heidän häitään ja monet kerrat ollaan yhdessä naurettu sitä, kuinka erilaiset häät ihmisillä voikaan olla.
Nimittäin heidän ja meidän häämme ovat kuin eri planeetoilta.

Näissä häissä kaikki on vaaleanpunaista, hopeaa, timantteja ja pieni ripaus vihreää.
Perinteitä, leikkejä, kirkko, saippuakuplia, lapsia, maaseutu.
Lähes kaikkea, mitä itse olen pyrkinyt ehdoin tahdoin välttämään!

Vaikka monet kerrat suunittelun lomassa olen ajatellut, että itse en IKINÄ toteuttaisi asioita näin, on näistä häistä tulossa aivan ihanat, aivan hääparin näköiset.
Eikö se ole tärkeintä?


Jokainen meistä järjestää häät itselleen. Niinniin ja miehelleen.
Jokainen meistä on erilainen ja pitää erilaisista asioista.
On erilaisia harrastuksia, mieltymyksiä, mielenkiinnnonkohteita, makuja ja budjetteja.
Kuinka tylsää olisikaan, kun kaikki häät olisivat samanlaisia.

Viime viikolla piipahtaessani Häät-lehden toimituksessa, keskustelimme omaperäisyydestä ja erilaisista suuntauksista häissä.
Silloinkin, kuten aina, peräänkuulutin erilaisuutta.
Olkaa sellaisia kuin te olette, uskaltakaa olla erilaisia.
Tai sitten olkaa ihan tavallisia, tavallisia itsejänne.
Ei häiden järjestämiseen ole mitään sääntöjä tai valmista muottia.
3 kommenttia:

 1. Niin totta! Jokainen on erilainen ja jokainen tekee sellaiset kuin itse haluaa. Häiden järjestämisestä otetaan niin suuria paineita, varsinkin kun moni samasta ystäväpiiristä menee samana vuonna naimisiin. Ei voi olla huomaamatta muiden katseita ja mietteitä kuin he ajattelevat että ai noille tulee sellainen ja noille tuollainen. Olen ollut monissa häissä ja jokaiset häät ovat olleet kantajansa näköiset.

  VastaaPoista
 2. Osuit asian ytimeen! Tässä kaikessa häähumussa helposti saattaa unohtuakin se kenelle näitä juhlia ollaankaan järjestämässä, ja alkaa haluta kaikkea mitä muillakin tuntuu olevan.
  Vaikka häät olisivat juuri sellaiset mitä itse ei ainakaan ikinä järjestäisi, niin silti juhlavieraana saa usein huomata, että näähän on just hääparin näköiset ja juuri siitä syystä aivan mahtavat juhlat :D

  VastaaPoista
 3. Ei muuta kuin AMEN! Ärsyttää kun joutuu perustelemaan miksi tulee tai ei tule jotain mitä häissä "kuuluisi" tai "ei kuuluisi" olla. Missä on se kuuluisa virallinen ja absoluuttisen oikea häidenjärjestämisohjekirja, hä? ;)

  VastaaPoista

Sana on vapaa!