24. tammikuuta 2015

Lapsettomien häiden lapset.

Meidän häät on lapsettomat- ish.
Mukaan juhlimaan on kutsuttu ainoastaan mun serkut valoittavat lapsukaiset, jotka toimivat samalla meidän "morsiuslapsina" (mitä ihmettä tääkin tarkoittaa??)
Jouluna pyysin Vennyä 4v. ja Sisua 3 v. tähän tehtävään ja ensireaktiot oli noh, aika erikoiset.
Venny kysyi heti että mikä se on, miksi mun pitää?
Ja Sisu ilmoitti haluavansa keltaisen puvun.


Tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Juteltiin lasten kanssa hieman että mitä tarkoittaa olla morsiulapsi ja pakko sanoa, että yrittäkääpä itse selittää.
Yritin hermopäissäni selittää jotain jostain kauniista mekoista ja hymyilystä, mutta kun se ei tuntunut uppoavan lapsukaisiin, vaihdoin taktiikkaa ja aloin keksimään hölmöjä tehtäviä kuten irvistely.



Lasten kanssa homma menee aina just niinku menee, ihan turha suunnitella mitään etukäteen, ei se toteudu kuitenkaan. Ma haluan kuitenkin nää lapset osaksi meidän hääpäivää ja koska tyypit sattuu olemaan juhlan ainoat lapset, ajattelin kasata heille pienet puuhakassit ettei tarvitse nukahtaa naama lautasella.

Kassien sisältö on suurimmaksi osaksi vielä hankkimatta, mutta näitä olin ajatellut:
-puuha/värityskirjat
-puuvärit & teroitin
-pieni lelu
-pieni peli (memo, palapeli tms.)
-karkkia

Mitä muuta näihin kasseihin voisi teidän mielestä laittaa? Jotain sellaista mikä sais lapset pysymään paikallaan ja näin ollen helpottaisi vanhempien hommaa. Ei siis mitään sulkapallopelejä...

Tekeekö muut häävieras lapsille puuhkasseja? Tai järjestättekö lapsille jotain muuta ohjelmaa?

3 kommenttia:

  1. Siinä oli aikalailla listattuna ne jutskat, jotka mekin voitais puuhapusseihin sisällyttää - tai sitten ihan puuhanurkkaukseen. Suunniteltiin eilen nimittäin, että jos juhlapaikkamme takkahuone olisikin kapakan sijaan lastenhuone :D Sinne voisivat pikkuiset sitten kerääntyä nauttimaan toistensa seurasta ja puuhastelemaan juurikin värityskirjojen ja pelien kanssa. Me voidaankin suunnitella tätä hieman suuremmassa skaalassa, mutta teille ehkä nuo mainitsemasi asiat riittävätkin jo. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on vähän saman tyyppinen rajaus, eli vaan meidän sisarusten lapset tulevat häihin. Näistäkin tulee jo 7 lasta. Ostin Tigerista sellaisen pienen metsäteemaisen leikkiteltan, johon tulee pieni "satumetsä" hääpaikalle. Ei siihen telttaan mahdu kun 2-4 lasta kerrallaan, mutta toisaalta osa on jo sen verran isompia että varmaan mielummin istuvat pöydässä. Telttaan tulee ehkäpä pieni discopallo, satukirjoja, pari lelua ja tyynyjä. Lisäksi tosiaan tehdään tommonen puuhapussukka, johon tulee värikynät, piirustus- ja väritystehtäviä tms., karkkia ja ehkä jotain lapsien rakastamaa krääsää Tigerista tai jostain muusta edullisesta kaupasta :)

    Morsiustyttöinä meillä on kolme ihanaa tyttöä: 2v, 3v ja 4v. Saa nähdä miten käy jos tytöistä ei löydy yhteistyöhaluja juhlapäivänä :'D

    VastaaPoista
  3. Me ei olla rajattu lapsia häistämme pois, mutta niitä ei vain sukulaisilla ja kavereilla vielä pahemmin ole. Serkullani on pari kouluikäistä, mutta jättävät ne puolisonsa kanssa kotiin. Ainoat lapset ovat siis sulhasen serkun 2- ja 4-vuotiaat. Kaipa niille pitäisi jotain tekemistä keksiä. Löytyisiköhän tosiaan Tigerista jotain ja milläköhän tuollaiset pikkuotukset parhaiten itseään viihdyttäisivät..? En ole vielä pahemmin joutunut tähän lapsiystävällisyyteen panostaa, kun ei itselläkään vielä lapsia ole.

    VastaaPoista

Sana on vapaa!