28. marraskuuta 2014

Tahdon, tietenkin tahdon!

Viimeinkin myös hääblogien puolella on ruodittu tasa-arvoista avioliittolakia hieman syvällisemmin.
Olen pitkään itsekin harkinnut aiheesta kirjoittamista, mutta jotenkin olen kokenut ettei minulla olisi mitään sanottavaa, jota ei olisi jo sanottu.
Tajusin kuitenkin, ettei sillä ole mitään väliä vaikka toistaisin kaiken jo sanotun täällä uudestaan.
Ei ainakaan niin kauaa, kuin tässä maassa avio-oikeutta rajataan sukupuolen perusteella.

Mielestäni jokaisella on oikeus mielipiteeseen, oli se sitten kuinka typerä tahansa.
Aivan kuten sananvapaus, kuuluisi avio-oikeus myös suoda KAIKILLE.
Myös niille joiden arvoja sinä et hyväksy.


Miten kukaan voi kuvitella olevansa oikeutettu kertomaan toiselle miten hänen pitäisi elämäänsä elää?
Miten kukaan voi kokea olevansa muita arvokkaampi ja ylempänä, että on valmis itse nauttimaan tietyistä etuuksista, mutta ei suomaan niitä muille?
Miten kukaan voi perustella nykyistä avioliittolakia, kuullostamatta idiootilta?
Ei mitenkään.

Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien perustelut kuullostavat toinen toistaan urpoimmilta.
Raamattuun arvomaailmansa nojaavat ihmiset eivät muutenkaan nouse kovin korkealle allekirjoittaneen kirjoissa.
Miten kukaan voi ottaa elämänohjeensa, moraalinsa ja kirjasta joka on täynnä julmuutta ja katkeruutta, ristiriitaisia käskyjä ja jonka oletettavat tapahtumat sijoittuvat tuhansien vuosien taakse?




Samaa sukupuolta olevien avioliittojen on myös väitetty murentavan "perinteisiä" avioliittoja.
Tämä on ehkä mun suosikkini kaikista (no ei kyllä ole, toi raamattu juttu on jotenkin aivan parhain!)
Heteroparit jotka saavat mennä naimisiin heti parin viikon tuntemisen jälkeen (Suomessa siis, Jenkeissähän voi mennä naimisiin vaikka samalta istumalta, jos sattuu olemaan oikeassa osavaltiossa) kokevat homoliitot jotenkin niin uhkaavina omalle liitolleen, että homoilta pitää kieltää avio-oikeus?

Mitäpä jos me kaikki pikku heterot mentäis vähän itseemme ja mietittäis että mikä niitä meidän omia liittoja oikeasti musertaa? En ainakaan itse koe, että meidän tuleva liittomme musertuu homoliittojen alle. Hyvin voimme elää avioliittossa maailmassa jossa myös homot saavat sanoa tahdon.
Toivottavasti myös sinäkin.

Tämä postaus on ajastettu, olen itse tällä hetkellä todennäköisesti kauhusta kankeana hammaslääkärin tuolissa, mutta yritän selvitä pöllyistäni seuraamaan miten äänestyksessä käy!

3 kommenttia:

  1. Kiva että muutkin morsiamet sohaisevat tätä muurahaispesää ;) itse kirjoittelin samasta aiheesta äsken ja jätin tietoisesti pois kaikkien vastustaja-vatipäiden "argumentit", ne olivat lähes kaikki tasoa "koska hitler" :P netissä pyörii yksi hyvä näpäytys ahdasmielisille homofoobikoille, prosenttiosuudet siitä mitä tapahtuu jos homoliitot sallitaan. 100% homot saavat mennä naimisiin, 0% kaikki lapset opetetaan homoiksi, 0% ihmiset naivat koiriaan, 0% kaikki saavat aidsin :D

    VastaaPoista
  2. Viimeinen oljenkorsi vastustajille tuntuu olevan se, että mitäs ne lapset sitten, mutta totuus on se, että homopareilla on jo lapsia. Ja totuus on myös se, että homoSINKUT saavat adoptoida, vaikka homoparit eivät saa. Se että näiden perheiden vanhemmat saa oikeuden aioliittoon vaan parantaa perheen lasten tilannetta ja kyseisten perheiden julkinen hyväksyminen mun mielestä vähentää näiden lasten kiusaamista.

    VastaaPoista
  3. Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Ja tuo lasten oikeuksiin vetoaminen ei perustu yhtään mihinkään. Miksi lapsia sitten adoptoidaan sinkuille, jos lapsilla tulee olla oikeus isään ja äitiin, kysynpähän vaan... Eihän kaikilla yksinhuoltajienkaan lapsilla ole molempia vanhempia. Adoptio on pitkä prosessi ja vanhemmat joka tapauksessa seulotaan tarkkaan.

    VastaaPoista

Sana on vapaa!